Какъв е идеалният подарък за рожден ден?

Публикувано : 2018-05-31 15:24:07
Категории : Идеи за подаръци

Какъв е идеалният подарък за рожден ден?

Ние от Банана знаем колко е трудно избирането на подарък за рожден ден. За това изготвихме списък с най-добрите предложения от нашия сайт, в който сме подбрали топ предложения за подарък за всеки пол, възраст, както и допълнителни идеи от други категории.

В списъка ще видите идеи за подаръци за рожден ден за:

  • Деца
  • Тийнейджъри
  • Мъже
  • Жени

Подаръци за рожден ден за деца:

Поканени сте на рожден ден на детето на приятелско семейство, но не сте сигурни какво трябва да подарите?

В нашия списък има идеи за подарък за деца от различни възрастови групи.

  • На възраст от 1 до 3г. :

Особеното за тази възрастова категория е, че децата “растат като гъбки”, един добър подарък са дрехите. Нека не забравяме, че подаръците за най-малките рожденици са по-скоро помощ за родителите, така че не е лоша идея да се консултирате с родителите на детето, за това от какъв тип дрехи има нужда и след това можете да потърсите онова, от което се нуждаете на нашият сайт, в категория “Детски дрехи”

Друг полезен подарък за малките деца или както вече стигнахме до извода, за техните родители е столчето за кола. Съобразно законите в държавата, то е задължително да се използва дори и за порасналите деца, така че това е един добър начин да подарите удобство на семейството. Такъв тип столчета можете да разгледате тук.

Тази възрастова група малчугани се отличава и с това, че в нея тепърва започва опознаването на света. Кое как звучи? Кое с какъв вкус е? Кое какъв цвят е? Първите думички и изречения. Първите стъпки. Началото на един нов по-съзнателен живот. Задачата на семейството в този момент е да помага на детето за по-доброто разбиране на света. Можете да им помогнете в това начинание, като подарите музикална играчка или пък плюшена. С това определено ще допринесете за развитието на детето.


подарък за рожден ден на дете

  • На възраст от 4 до 7г. :

Децата между 4 и 7-годишна възраст се характеризират с огромното си любопитство към всичко в заобикалящия свят, освен това се отличават с изключително развихрено въображение. Идеите за подаръци, които сме подбрали за тях са свързани основно с развиването на въображението и начина им на мислене. Нашите предложения са играчки, конструктори и пъзели.

Дрехите също са чудесна идея за подарък за децата в тези възрастови граници. Можете да помислите и за някой хубав карнавален костюм, с който кажете “честит рожден ден” на едно дете, но ако се спрете на това решение, е добра идея да го подарите предварително или поне да го споделите на родителите, за да може да добавят тематични елементи или да Ви кажат на какъв костюм да се спрете.


  • На възраст от 8 до 13г.

Този период от живота на едно дете се характеризира най-вече с ходенето на училище. Ето защо няма да сбъркате, ако заложите на ученическите пособия.

Нашите предложения за такива са: раници и несесери.

Друга интересна идея за подарък на дете в този етап на развитие са VR очилата. За добро или лошо живеем в свят на технологиите и те също са много любопитни за малчуганите.

Ако пък искате да провокирате любопитство без да намесвате технологии, можете да подарите 3D пъзел с интересна забележителност.

Подарък за рожден ден за тийнейджъри ( от 14 до 18г. ) :

Как да изберем идеалният подарък за тийнейджър, като имаме предвид, че това е може би най-трудната възраст? Нашите идеи са свързани с по-основните хобита, които може да има един човек от тази възрастова група.

Както вече споменахме, живеем в свят на технологии и те са особено интересни на тийнейджърите, ето защо една поставка за таблет или флашка, може да се превърне в перфектен подарък. Освен това такъв тип подаръци биха могли да бъдат полезни и в учебните заниятия.

Тийнейждърството е обвързано с гимназията, но някак не е уместно да подарим раница на един подрастващ младеж. От друга страна чанта за лаптоп е доста уместна идея за подарък, предвид че в наши дни почти всеки има лаптоп.

Ако пък конкретният човек няма, то със сигурност мечтае да има и ето Ви повод да подарите касичка, в която да събира пари за лаптоп или за нещо друго, за което мечтае.

И все пак, ако идеите до тук не са Ви грабнали, помислете за новите тенденции, като например карането на ховърборд или излизането от escape room. Направете една по-нестандартна изненада.


подарък за рожден ден за тийнейджър

След като сме се справили с избора на подарък за децата и подрастващите младежи е ред да помислим и за по-големите. Мъжете и жените също обичат да получават разни изненади, независимо от възрастта. Продължавайки да четете, Вие ще намерите идеи за идеалният подарък за мъже и жени спрямо техните възрасти.

Подарък за рожден ден за жени:

Представителките на нежния пол обожават да получават подаръци, ако обаче получат грешното нещо, може да се получи анти-ефект. На въпроса: “Какъв подарък да купя на жена?” правилният отговор със сигурност НЕ е “джанти за колата”.

Съветваме ви да хвърлите един поглед на списъка с оригинални подаръци, който сме Ви подготвили, за да намерите правилния отговор.

  • За жени между 20 и 40-годишна възраст:

Жените от 20 до 40години са енергични, работещи, много от тях стават майки, други пък се фокусират само и единствено върху кариерата си.

Какъвто и да е конкретният случай няма как да сбъркате с едно стилно бижу, с което дамата, която целите да зарадвате да заблести още повече. Друг вариант е, ако рожденичката разполага с твърде много бижута, но непрекъснато ги разхвърля да я изненадате с една кутия за бижута, в която да ги държи организирани.

чанта, писалка или портфейл. Няма по-добър подарък за една бизнесдама от предмети, които биха организирали работното и време по стилен начин. А защо не куфар, за повече удобство по време на командировка?

Това е една свежа възраст, в която жените обичат да се веселят и да се надсмиват на нещата от живота, за това Ви предлагаме да хвърлите по едно око на нашите карикатури по снимка. Страхотен подарък за разведряване на ежедневието. Нашите художници ще нарисуват карикатурата точно както си я поръчате, тоест ще имате възможност да добавите и Вашето послание за повода.


подарък за рожден ден за жена

  • За жени между 40 и 60-годишна възраст:

Жените от 40 до 60години са по-улегнали, ценят домашният комфорт повече от преди. Обичат стила, както и почивките.

Добър вариант за подарък на жена за рождения ѝ ден могат да бъдат и аксесоари свързани с красота като сетове за грим и маникюр, едно напомняне че въпреки годината, която е изминала, тя все още е най-красивата жена на света.

Ако се придържаме до това, че жените на тези години, обичат дома си, това означава, че е добър начин да ги зарадваме като им подарим дизайнерски аксесоар за да добавят към домашния уют.

На нашият сайт можете да намерите: сетове за сирена, плата за ордьоври, дизайнерски маслени лампи и свещници, уникални вази и красиви покривки.


  • За жени над 60-годишна възраст:

За жените от тази възрастова категория е трудно да се намери идеалният подарък, поради простата причина, че след толкова дълъг житейски опит, човек е събрал какви ли не предмети в дома си.

Перфектна идея е да подарите нещо за декорация на дома като картина или статуетка, особено на жени, които са ценители на тема изкуство.

А защо подаръка да не бъде и полезен? Колкото и да не искаме да го признаем с напредването на възрастта започват да се появяват проблеми като лесното изстудяване на крайниците или различни схващания, ето защо добър подарък биха били предмети като електрическо одеало или масажна постелка. От друга страна какво лошо има в чифт пантофи?

За по-голяма част от жените на тази възраст е известно, че обичат цветя. За съжаление Банана не разполага с естествени цветя, но колекцията ни от декоративни такива, както и от красиви саксии, в които по-късно можете да засадите цвете заедно с рожденичката, можете да разгледате тук. Да споделите момент заедно, понякога е по-ценно от хиляди подаръци.


Подарък за рожден ден за мъже:

Намирането на идеи за рожден ден на мъж често е трудна задача. В нашият списък ще намерите отговор на въпроса: “Какви подаръци харесват мъжете?”, както и идеи за оригинални подаръци за мъже.

  • За мъже между 20 и 40-годишна възраст:

Колкото и пораснали да са мъжете, нека не забравяме, че детското в тях трудно умира, да не кажем никога. Иначе казано, още една играчка в дома, никога не им е излишна, за това можете съвсем спокойно да подарите декоративно оръжие.

Халба за бира също е добър подарък за млад мъж, тъй като бирата така или иначе се слави като мъжка напитка. Ако пък конкретният мъж не пие бира, можете да го изненадате с бутилка за алкохол, в която да държи любимата си спиртна напитка.

Ако пък си имате работа с бизнесмен, бъдете сигурни, с подарък като портфейл или визитник не е възможно да сбъркате.

Отново ще напомним и за възможността за карикатура по снимка, за която вече обяснихме, че е достатъчно личен и забавен подарък.


подарък за рожден ден за мъж

  • За мъже между 40 и 60-годишна възраст:

За мъжете попадащи в тази възрастова категория е всеизвестно, че са ценители на класиката, ето защо и подаръците, които сме подбрали са класически.

И като заговорихме за класика, няма как да пропуснем да споменем, че ръчният часовник е стилен подарък, който всеки мъж цени. Знаем за суеверието да не се подарява ръчен часовник, за това ще Ви издадем една малка тайна. Когато правите такъв подарък, просто помолете рожденика да Ви даде символично някаква монета, дори тя да е на стойност 1ст., по този начин той ще си е откупил аксесоара и няма да се води подарък. Заобикалянето на вселенските закони, понякога може да се случи и без адвокат.

Второто ни предложение е една идея по-специфично, и то е макет на кораб или яхта. Стилна декорация за дома, с която можете символично да пожелаете на човека да отиде на круиз например или пък на друго пътешествие. Както всички сме чували - не е важна крайната дестинация, а самото пътуване.

Фактът, че мъж се е озовал в друга възрастова група, не означава, че е спрял да обича спиртните напитки, точно толкова, колкото като е бил на 20години. Помислете колко би оценил един комплект аксесоари за вино или пък красиви чаши за аперитив. Освен това, ще може да ги използва още на празника, а както вече казахме мъжете често се вдетиняват и това би ги накарало да се зарадват на подаръка си още повече.


  • За мъже над 60-годишна възраст:

Както вече споменахме, това е възрастта най-подходяща за почивка и спокойствие, ето защо отново подаръците ни са насочени в тази посока.

Отново напомняме за масажните уреди, които освен приятен са и полезен подарък.

Други добри варианти свързани с релаксацията на човек са шах и табла или глобус бар, които идеално съчетават приятното с полезното. Един начин да подарите на човек удоволствие, което го разтоварва вместо да го изморява.




Допълнителни идеи за подарък за рожден ден:


За пушачи:

Както сами се досещате, няма по-добър подарък за пушачите от аксесоари удовлетворяващи потребността им от консумация на цигари.

Ето защо сме предвидили специална категория продукти за тях в нашият сайт, която можете да разгледате тук.


За чужденци:

Чужденците изключително много харесват България и често предпочитат да празнуват рождените си дни тук, за да ги зарадваме, за тях е най-добре да закупим нещо традиционно българско.


Освен всички предложения от списъка, можете да разгледате Banana.bg за още свежи идеи, като Ви препоръчваме да обърнете специално внимание на нашата категория с персонализирани подаръци, които изготвяме по снимка и с помощта на Вашите идеи.

В категория “допълнителни” пък, можете да откриете, опаковачни торбички и картички за рожден ден и други поводи.

Ако пък имате нужда от идея за правилно опаковане на подарък, можете да прочетете специалната ни статия.





Екипът на Банана Ви пожелава весело отбелязване на рождените дни, които Ви предстоят!

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)