Как да изберете правилната снимка за карикатура?

  • Изпратете ни голяма и ясна снимка на лицето. Няма проблем, ако гледа малко вляво или надясно, но е много трудно да рисуваме, ако погледа е нагоре или надолу.

  • Увеличете мащаба на избраната от Вас снимка. Все още ли е ясно лицето? Ако не е ясно, няма да е ясно и за нас.

  • Можете ли да разберете цвета на окото на човека, а на косата? Ако Вие не можете да ги различите, ние също не можем.

  • Ако изпратите две снимки с две различни прически, моля, кажете ни коя прическа желаете.

  • Струва си да отделите малко време, да изберете голяма, ясна снимка, която улавя добре обекта. След това ще получите голяма, ясна карикатура, която наистина изглежда като човека на снимката!

Размазана снимка при приближаване затруднява изключително много карикатуристра. Използвайте голяма, ясна снимка на лицето.

Две снимки в една карикатура

  • Не забравяйте, че ако искате да съберете двама души в една персонална карикатура, не е нужно да ни изпращате снимки на двамата заедно! Просто изпратете най-добрите индивидуални снимки, които имате. Ние ще ги комбинираме в един велик анимационен филм. Не е препоръчително да изпращате снимки в цял ръст - има известна полза, тъй като виждаме стила на обличане и позата на субекта, но често пъти размерът и разделителната способност на главата са компрометирани. По-добре е да откриете индивидуална снимка на главата на всеки субект, ако е възможно.

  • Ние правим всичко възможно да работим с всяка снимка. Знаем, че не е лесно да намерите перфектни портрети на себе си или на близките си. Дори нашите художници се борят с това. Ще направим най-добрата работа, която можем, с това, което изпращате, освен ако знаем, че това е невъзможно.

Намирането на правилната снимка е най-трудната част от поръчването на карикатура. Вероятно, ако преминете през профила си във Facebook или друга галерия за социално споделяне, ще се появи съвсем скорошна снимка, която би била подходяща.

Как да изтеглите снимка от Facebook без да загубите качеството?

Отворете снимката, която искате да изтеглите, в долният ляв ъгъл кликнете върху Options (опции), след това върху Download (изтегляне). 

Как да изтеглите снимка от Instagram

1. Кликнете с десен бутон върху снимката, която сме си харесали в Инстаграм и искате да свалите.

2. Избирате опцията „Преглед на изходен код на страница”

3. Използвате клавишната комбинация „ Ctrl +F ”, като се появява поле за търсене, където въвеждате “jpg” и натискате („Enter”)

Обикновено, първият намерен резултат е това което ни трябва.

4. Маркирате и копирате адреса на картинката, както е показано по-долу (от http до jpg) и поставяте (paste) копираното в нов прозорец в полето за адрес на браузъра.

5. Отваря се самата снимка, като вече е възможно да се свалим и запазим чрез десен бутон.