Как правилно да изберем раница на ученика?

Публикувано : 2016-09-02 12:58:47
Категории : Промоции и новини

Как правилно да изберем раница на ученика?

15 септември е съвсем близо и изборът на ученическата раница става отговорна задача. Как сред огромното разнообразие от ученически чанти да намерим “най-добрата“ практична, удобна и безопасна? 

Представяме няколко съвета, при избор на раница, които са от голямо значение за здравето и правилното развитие на детето Ви:

Това, което трябва да се погледне на първо място при избор на раницата е гърба. За ученическите раници твърдият (анатомичен, ортопедичен) гръб е задължителен. Ортопедичният гръб гарантира раницата да прилепва плътно към гърба, по този начин позволява на детето да заеме правилната стойка, докато я носи.

От голяма полза ще е раницата да има няколко външни джоба за бутилка с вода, термос или чадър, както и няколко вътрешни прегради за по-лесно подреждане на ученически пособия. Препоръчително е дъното на раницата да е твърдо и с крачета, за по-голяма стабилност.

Много е важно теглото на раницата да не превишава 3-4 кг заедно с съдържанието. Презрамките трябва да имат възможност за регулиране в зависимост от ръста на детето, ширината на раницата не е препоръчително да превишава ширината на раменете на детето.

Настоятелно Ви препоръчваме при избор на раница да има светлоотразителни елементи или да си закупите дъждобран за чанта със светлоотразители. Това би помогнало детето да бъде забелязано по-лесно.

Това са общи насоки за избор на раница. Екипът на Банана пожелава на всички ученици успешна учебна година.

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)