Какъв подарък да подарим на мама за 8 март

Публикувано : 2015-03-07 23:50:43
Категории : Идеи за подаръци

Какъв подарък да подарим на мама за 8 март

В очакването на 8 март децата от всички възрасти търсят подарък за любимата си майка. Ето няколко идеи за възрастни и деца, които ще помогнат да изберете какво да купите за празника, както и препоръки и съвети за тези, които искат да направят оригинален подарък за 8 март със собствените си ръце.

Осми март - това е любимият празник на жените. Мама е първата жена, на която честитим Женския празник, и единствената, която продължаваме да поздравяваме през целия си живот. Разбира се, за всяка майка най-важно е вниманието, но не трябва да се ограничаваме само с обаждане или с букет цветя – един малък подарък дълго време ще топли майчиното сърце.


Идеи за подаръци за майка направени със собствени ръце

Деца, които вземат пари от родителите си, могат самостоятелно да направят подаръци за любимата си майка със своите ръце. Не е трудно да се направят красиви свещи от обикновени парафинови свещи – само трябва да добавим в суровината ароматизатори, боя, сухи цветя, мидички и кафе на зърна. Най-лесно е да излеем свещта в една чаша за чай или кафе – в този случай няма да трябва да мислим за формата или пък за краищата.

Не много по-трудно е сами да направим оригинални свещници, като вземем за основа метални кутии от консервиран грах или царевица. Ако ги боядисаме отвънка с черна боя, а след това направим шарка от малки дупчици, ще се получи един прекрасен подарък. Също толкова хубави се получават свещниците от стъклени чаши, с налепени върху тях прозрачни копчета.

На мама може да подарим и ръкохватка за горещи неща, ръчно ушита и полезна във всяка кухня. Освен ръкохватка , можем да ушием и възглавничка за игли, декоративна възглавничка за диван, козметичка, чантичка за очила или органайзер с джобчета за малки предмети.

Идеи какво да купим на мама за 8 Март

Децата, които работят, могат да си позволят да купят полезни подаръци, които ще са от помощ в дома. Със сигурност всяка добра домакиня би се зарадвала на електрическото ренде, блендер или уред за кисело мляко.

Отличен подарък ще бъде комплект от електрически чайник и чайник за заварка на затопляща подложка. Също така, може да се купи тиган с керамично покритие или силиконова форма за мъфини.

На 8 март също може да подаряваме:

  • комплекти спално бельо
  • халати
  • пижами
  • нощници
  • одеяла
  • покривала

Винаги са добре дошли за всяка жена хавлиите, а ако съпроводим нашите дарове с подходящо стихотворение или картичка, мама ще остане трогната.

Една малка инвентаризация на нуждите на мама ще помогне да изберем точния подарък. Възможно е, че точно сега й трябва нов сешоар или преса за коса, чантичка или портмоне, ютия или вентилатор, нощна лампа, часовник за стена, везна или масажираща ваничка за крака.

За възрастна жена би бил подходящ за подарък някакъв уред за профилактика на заболявания или масаж. Ако мама все още няма автоматичен танометър, то той може да бъде връчен като подарък на осмиё март.

Ако мама има всичко необходимо и не искаме да подаряваме ненужни дрънкулки, може просто да й купим комплект с ароматен чай или голям боркан мед. Този подарък не само ще е приятен за душата, но и полезен за здравето.

Евтини подаръци за мама за Денят на Жената

Студентите и младите хора, чийто доход не позволява да се купуват скъпи подаръци, могат да направят на мама добра изненада, без да харчат много пари.

Полезен и приятен подарък за мама би била аромалампа, която ще напълни помещението с възхитителни аромати за релакс. Всяка жена би се зарадвала да получи красиви чорапогащи, крем за ръце, течен или фигурен сапун, душ гел, питателна маска за коса или балсам за устни.

Ако искате да направите един персонализиран подарък за мама на този ден, може да поръчате чаша с надпис и съвместна снимка. Ако не остава време за чашата, може да се купи красива рамка за снимка и да се сложи вътре подходящата фотография.

От евтините подаръци за кухня може да се изберат:

  • комплекти от кутии и боркани за подправки,
  • силиконови ръкохватки и подложка за горещи съдове,
  • четка за мазане за печене,
  • форми за фигурни палачинки,
  • кухненска кърпа,
  • дървена лъжица за тефлонови съдове,
  • нож за пица,
  • прибори за суши
  • мрежичка за чай.

Към всеки подарък задължително е необходимо да се добавят и топли думи, затова изберете хубава поздравителна картичка и красиво пожелание или стихотворение за 8 март за да завършите подходящо поздравлението за мама!

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)