Почивни дни и официални празници 2016

Публикувано : 2016-01-26 12:49:27
Категории : Промоции и новини

Почивни дни и официални празници 2016

Създадохме календар с всички почивни дни и официални празници през годината, както и дните, които ще се отработват. Много по-лесно ще планирате отпуските и почивките си, след като прочетете статията. За ваше улеснение маркирахме дните, на които официално се почива през годината, както и празниците в червен цвят, а тези дни, които са неработни и се отработват в син. Може да разгледате календара в края на статията.

Общият брой работни дни през 2016 са 252, като ще се отработват 4 дни.

С кои почивни дни започва годината?

Януари месец започва с 1 - Нова година, който е официален почивен ден за страната. Вероятно всеки от Вас би искал почивните дни да продължат и през този месец, но първата работна седмица за повечето започва на 4.01.2016г. В момента единственото, за което си мечтаете е да разберете кога е следващия официален празник?

3 март — Ден на Освобождението на България от Османско робство

Този ден се чества от всички и е първия национален празник в годината. Официално обявени почивни дни са 3 и 4 март. Денят, на който ще се отработва е 14 март — събота. Точно в този момент може да планирате първата си отпуска , като дните, в които може да го направите са 29.02-04.03.2016г.  Помислете си колко добре ще Ви се отрази тази почивка?  Може да комбинирате тези дни с повече време за Вас, семейството и Вашите приятели, като предприемете почивка, прекравате почвече време с тях и оставите лично време за себе си.

1 май — Възкресение Христово

На 1 май тази година ще празнуваме Великден. Този празник е официален за всички православни християни, на който се счита че Господ Бог Иисус Христос е възкръснал. Почивните дни за Великден са два: 29 април и 2 май. Много от Вас ще отбележат празника официално със семейството си, като традиционно се боядисват яйца. Прекрасна възможност да отделите повече време за семейството си е като си пуснете отпуска в дните от 29 април до 5 май.  

6 май — Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия

Гергьовден е деня, на който се чества Свети Георги Победоносец. На 6 май отбелязваме и Деня на храбростта и Българската армия. През този месец ще се отработва 14 май. 

Ден на българската просвета и култура и славянска писменост

Денят на българската просвета и култура и славянска писменост е официален празник, който всички честваме на датата 24 май. Делото на братята Кирил и Методий е известно като създаването на глаголицата. Официално неработни дни са 23 и 24 май, но Вие може да си пуснете отпуска в дните от 23 май до 27 май.

Идеи за пролетна почивка

С настъпването на пролетта, има опасност да Ви налегне пролетна умора, заради което е препоръчително да не се претоварвате прекалено много със задачи, а да се възползвате от повече време за почивка. Ще Ви дадем няколко полезни съвета за това как успешно да преодолеете умората, чувството на отпадналост, депресия и липсата на концентрация по време на отпуска.

  • първите дни от отпуската си починете добре, като времето за сън е най-важния фактор
  • яжте пловоде, зеленчуци и пийте повече течности
  • идеалното време за спорт и повече разходки могат да се окажат вашето оръжие срещу пролетната депресия
  • отидете с близки на кино, посетете театър или друг вид културно мероприятие
  • четете книги, които Ви разтоварват
  • в последния ден от отпуската може да прегледате календара си с предстоящи задачи и направете план, който ще Ви помогне да се концентрирате отново след почивката

Планирайте лятната си отпуска

Натовареното ежедневие и липсата на свободно време са сред причините, които могат да Ви накарат да изгубите мотивация и желание за постигане на целите, които сте си поставили. Нуждаете се от заслужена ваканция с любимите си хора. Остава да планирате мечтаните почивни дни през юли или август. За да е максимално положителен ефекта от летната ваканция ще Ви дадем няколко съвета как предварително да се подготвите:

  • на първо място е важно да сте спестили достатъчно средства за ваканция
  • планирайте мястото и дестинацията, на което ще си почивате един месец по-рано
  • поканете с Вас хората, с които се чувствате най-добре

След дългата ваканция отново трябва да сте в готовност за работния процес. Добрата новина за тези от Вас, които няма да почиват лятото е, че могат да го направят през септември, когато имате възможност да слеете официални почивни дни с отпуската си.

Официални празници през септември

На 6 септември отбелязваме Съединението на България, като това е първия официален празник през втората половина от годината. На 22 септември е Деня на независимостта на България.

Официалните неработни дни през септември са 5, 6, 22 и 23 септември. Дните, които ще се отработват през месеца са 10 и 17 септември. Ако не сте успяли да си вземете лятна отпуска, то подходящ момент е да го направите в рамките на дните от 5 септвмри до 17 септември и от 19 септември до 23 септември.

Ден на народните будители

На датата 1 ноември честваме Деня на народните будители. Денят се счита за официален празник и се отбелязва всяка година с факелни шествия.

Почивни дни за Коледа и Нова година 2016

Декември е любимия месец на деца и възрастни. Всички празнуваме Коледа и Нова година, като това е месеца с най-много подаръци. За много от Вас този месец е изпълнен с много задачи и отговорности в края на годината, затова вероятно сте нетърпеливи да научите кога са почивните дни и възможности за отпуски? Тази година Коледа се пада неделя, а Нова година се пада събота, като перфектна идея за отпуска са дните от 27 до 30 декември.

Календар с празнични и почивни дни 2016

Благодарим Ви, че прочетохте статията и се надяваме, че Ви е харесала.

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)