Кои са имениците през юни и какво да им подарим?

Публикувано : 2018-06-05 13:50:20
Категории : Идеи за подаръци

Кои са имениците през юни и какво да им подарим?

Именият ден в България е точно толкова важен колкото рождения ден. Това е свързано с историята на предците ни, които често не са знаели точно кога са родени, но за сметка на това са знаели точно на кой светец или празник са кръстени. Днес нещата стоят по малко по-различен начин, всички знаем кога сме родени, но често изпускаме правилната дата на имения си ден. С цел да спестим главоблъсканицата относно това как точно са подредени празниците на имената и какво трябва да им подарим, ние подредихме имените дни през юни, както и подготвихме няколко идеи са подаръци.

През месец юни се честват следните имени дни:

  • 7 юни : Валери, Валерия
  • 11 юни : Панайот, Панчо
  • 17 юни: Мануил, Емануил
  • 20 юни: Бисер, Бисера
  • 24 юни : Еньовден (Празнуват: Биляна, Ивет, Ивета, Денислав, Деница, Деян, Деяна, Диана, Диян, Дияна, Енчо, Еньо, Яна, Янаки, Яне, Янета, Яни, Янизар, Янизара, Янимир, Янимира, Янин, Янина, Янис, Яниса, Янислав, Янислава, Янита, Яница, Янка, Янко, Янчо)
  • 29 юни: Петровден (Празнуват: Камен, Камена, Кремена, Павел, Павлин, Павлина, Патриция, Петрана, Петър, Преслава)
  • 30 юни: Апостол

Какво да подарим?

Според народните вярвания за тържество по повод имен ден, не се изисква специална покана. Това, разбира се, не е така спазвано в наши дни, но ако все пак сте решили да сте верни на традицията, не е редно да се появявате на празника с празни ръце. Ние подготвихме списък с топ 3 подходящи подаръци за празника, за да не се чудите какво все пак да подарите.

Декантер / Гарафа 

подарък за имен ден, декантер

Имен ден през юни не означава нищо по-различно от консумиране на течности, поради тази причина подаръци като декантер и гарафа са страхотни и добре допълват сезона както и повода.

Пъзел със снимка


Напоследък е изключително модерно за имен ден да се подарява тениска със закачлива снимка на нея. Страхотно! Но защо да не бъдете по-оригинални? Запазете идеята, но вместо снимката да бъде на тениска, нека бъде на пъзел. По този начин освен, че ще зарадвате някого с тази любима занимавка от детството, но и ще бъде изненадан като види резултата.

Термос



Както вече споменахме лятото е сезонът, в който човек много държи да има студена напитка под ръка, ето защо термосът е подходящ подарък. А и е доста изгодно предложение, с което лесно ще зарадвате именик.

Възможностите за подаръци за имен ден, разбира се, не се ограничават само до тук, за още оригинални идеи можете да разгледате Banana.bg  



Виж още: 3 оригинални идеи за картичка

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)