Интересна идея за подарък за бал - оригинална карикатура за спомен.

Публикувано : 2018-05-15 14:12:09
Категории : Идеи за подаръци

Интересна идея за подарък за бал - оригинална карикатура за спомен.

Завършването на образованието е едно от най-дългоочакваните събития както за всеки ученик, така и за неговото семейство и приятели. То символизира края на една ера. Ерата на позволените грешни решения, на израстването, на поуките, на себеосъзнаването. Ако съберем всичко това в една въображаема кутия, то нейния капак би бил онази вълшебна вечер, изпълнена с очаквания, вълнения и много, много положителни емоции. Разбира се, говорим за абитуриентския бал.

Всичко, свързано с тази незабравима дата има изключителна важност. Като почнем от роклята или костюма, преминем през прически, бижута и завършим  може би с една от най-чаканите изненади от всеки абитуриент – подаръка. Много от вас вече са минали по този път и с умиление си припомнят подаръците, които са получили от близките и приятелите си. Част от изненадите, може би са устояли на времето, друга част са останали само в спомените ви. И ако сега е вашият ред да сте от страната на тези, които правят изненадата – ние имаме какво да споделим с Вас.

Може би в момента си мислите, че сте в безизходица. Че абитуриентът,  на когото трябва направите подарък има всичко и е невъзможно да бъде изненадан с каквото и да било. Това далеч не е така. Тъй като не веднъж сме преживяли тези притеснения, знаем какво изпитвате и как времето Ви притиска. Затова ще караме направо и ще Ви потопим в морето от възможности, които предлага карикатурата.

    

Да, точно така! Става въпрос за познатата на много от вас карикатура. Уникална, оригинална и неповторима, карикатурата събира в себе си артистичност и има хумористичен заряд. Тази свежа идея капсулира емоциите и остава като спомен за много дълго време. В нея се използват различни похвати, които имат за цел да преувеличат чертите на човек.  Но това не е единственото ѝ впечатляващо качество. За да бъде изработена една карикатура, то за нея за нужни идеи и напътствия.

Общо взето схемата е следната:

● вашите идеи и желания

● нашите съвети и старание (на втора степен) 

● таланта и професионализъм на нашите художници (умножени по безкрайност)

Така резултатът е не просто подарък, а емоция, която остава за цял живот.

След като стана въпрос за идеи, бихме желали да ви обясним и каквото точно имаме предвид. В карикатурата може да се изобразят най-различни сюжети. Вие, познавайки човекът, на когото искате да подарите карикатура, давате съвети. Общо взето дирижирате процеса. Ако например завършващият е момче, което си пада изключително много по футбола и има любим отбор, то на карикатурата може да бъде изобразен като част от този отбор. Вие избирате най-хубавата му снимка и я предоставяте, след това решавате дали да е защитник, нападател, вратар и т.н. Също така избирате какво да пише на тениската му, кой номер да е, какъв цвят. Крайният резултат е наистина неповторим. Ние сме сигурни, че абитуриентът дълго ще помни създадената за него емоция, не само защото тя показва умисъл и грижа, но и защото може да си закачи карикатурата като картина на стената в новата квартира или общежитие. Същото може да се направи, ако например завършващият е почитател на друг спорт, на танци, на музикална група, както и ако има интересно хоби или много съкровена мечта. ВСИЧКО може да бъде изобразено на карикатурата и да я превърне в наистина оригинална придобивка.

За да засилим максимално удовлетворението от този необикновен подарък, ще споделим с Вас, че освен като картина, може да се сдобиете с карикатура и под формата на пъзел. Доста вълнуващо! Също така готовите карикатури могат да бъдат принтирани върху чаши, тениски, ключодържатели. 


От Вас остава само да седнете удобно пред компютъра, да намерите възможно най-хубавите снимки на Вашият завършващ приятел, син, дъщеря, внук, внучка и да помислите в какъв сюжет бихте искали да ги поставите или в какъв те самите биха искали да се видят.

Още нещо – длъжни сме да ви успокоим, че ако не можете да се сетите за сюжет, дрехи, цветове, то има готови карикатури – шаблони, които много улесняват процеса. В този случай е нужна само снимка и магията се случва сама! Ето къде се случва магията: 
https://banana.bg/780-karikaturi

Правим остър завой и елегантно поставяме количката си на паркомястото на една от най-важните фигури в живота на абитуриентите – класният ръководител. Традицията повелява целият клас да обедини сили и да измисли най-неповторимият подарък за любимия учител. Готиното в случая е, че карикатурата е идеална изненада не само за по-младите. Нейната всеобхватност позволява тя да бъде точният, супер оригинален подарък и за преподавател.

     

        

Първо, нека обърнем внимание на нещо много важно. Нека се съсредоточим върху професията учител. Това не е път, по който един ден ставаш и решаваш да поемеш. Това е внимателно взето решение с много умисъл и отговорност. Учителите са обикновени хора с необикновени сили. Именно заради това подаръкът трябва да бъде оригинален и неповторим. Също като…нали се сещате какво? – Ръчно рисуваната карикатура.

Продължаваме нататък с втора точка от дневния ред. Да си учител е призвание. Те поемат професионална отговорност да научат един клас на даден предмет. Но ангажиментите им не приключват тук. Учителите, и най-вече класните ръководители, поемат чисто човешка отговорност към децата. Те ги приемат като свои и полагат  най-важните основи на тяхното развитие, като заедно със знанията им дават и частица от себе си. Това доказва, че стигнат ли до прощалния час с ученическите години, абитуриентите трябва да подарят не само вещ, те трябва да подарят емоция. В случая – емоция в рамка.

Освен, че е оригинален подарък, ръчно рисуваната карикатурата събира в себе си спомените от всички години прекарани заедно по очарователен начин. Комбинацията от хумористичния ѝ заряд със старанието, което всеки благодарен ученик полага, за да бъде максимално точна и близо да реалността, е израз на истинска признателност.

И тук схемата в същата:

● абитуриентите споделят идеята си и избират най-любимите снимки на класната или класния

● с много голямо внимание екип от професионалисти задвижват механизма по изпълнението на илюстрацията

● художници поставят финалния щрих, като пресъздават не само лице на фон, а истинско чувство

Ограничения няма – в карикатурата може да се включи всичко – от хобито на преподавателя до скъпия му домашен любимец. Резултатът? Възхитителен е! Личен и изпълнен с грижа подарък.

Последният учебен час е вълнуващо преживяване както за изпращащите поредният любим 12-ти клас, така и за поемащите по непознатият, но вълнуващ път на зрелостта. Поглеждайки назад и двете страни виждат едно – дни, изпълнени с труд, приключения, радост и, разбира се, малко тъга. Затова, скъпи абитуриенти, скъпи родители, скъпи хора, отделете време и вложете душа в подаръка, който ще подарите.

А ние сме на мнение, че карикатурата е точно това, което ще остави емоционална следа не само в сърцето на получаващият я, но и в сърцето на този, отделил време и грижа, за да я подари.

Посетете нашият сайт https://banana.bg/ за повече вдъховение и идеи! 

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)