Годишнина от сватбата или кога, какво да подарим?

Публикувано : 2018-05-16 16:07:24
Категории : Идеи за подаръци

Годишнина от сватбата или кога, какво да подарим?



Годишнината от сватбата е повод важен не само за семейството, което я празнува, но и за роднините около тях. Този прекрасен повод обаче често ражда въпроси като “ Ами сега каква сватба се празнуваше?” ,“ Този път пък какво се подарява?” ,за да Ви спестим главоблъсканицата сме Ви подготвили списък с най-значимите годишнини, както и със съответните подаръци към тях.

Една година от сватбата

Празнува се “памучна сватба”, наричена на най-ползваният и прост материал. Символиката в това, е че една година след сватбата семейството вече е влязло в рамките на битовизма и сивотата на ежедневието. Поради тази причина на този празник се подаряват хавлии, кърпи или подобни изделия за домакинството.

Пет години от сватбата

Петтата годишнина е наречена още “дървена годишнина”. Според мнозина петтата година от сватбата е най-критичната и показателна, за бъдещето на двойката. Ето защо на тази годишнина на двойката се подаряват подаръци от дърво, като се вярва, че по този начин отношенията им ще станат здрави като дървения материал.

Дъска за рязане

Дървена поставка за книга или таблет

Дървена табла за сервиране

Тринадесет години от сватбата

Пропускаме десетгодишнината на розите, за да Ви разкажем за една също много интересна годишнина, а именно тази на дантелите. “Дантелената сватба” има за цел да подсети семейството от вече 13 години, че освен задълженията на сивото ежедневие, имат и задължения един към друг, които може и да са се занемарили с времето. На този празник се подарява спално бельо.

Петнадесет години от сватбата

Една от по-значимите годишнини е тази на стъклото. На нея се подаряват подаръци от стъкло и кристал, в символ на това, че отношенията между двойката трябва да бъдат чисти и прозрачни като тези материали.

Стъклена ваза

Стъклен диспенсър за олио или оцет

Сет за вино, гарафа с шест чаши

Двадесет години от сватбата

Тази годишнина е известна още като “порцеланова сватба”. Интересен обичай от нея е, че вечерята се поднася в нов сервиз, с което се символизира, че старите вещи вече са изхвърлени. Подаряват се порцеланови сервизи.

Комплект 2бр. чинии

Комплект 2бр. чаши

Сервиз 6 чаши + 6 чинийки

Двадесет и пет години от сватбата

Така наречената “сребърна сватба” е известна с това, че на нея се събират отново кумовете и шаферите и по-близки гости от сватбата, за да отпразнуват заедно този четвърт век любов. Подарява се сребро.

Четиридесет години от сватбата

Позната още като “рубинова сватба”. На този ден двойката добавя към златните си халки по едно рубинено камъче като символ на любовта един към друг.

Петдесет години от сватбатa

Най-празнуваната годишнина, позната още като “златна сватба”. Половин век заедно наистина е едно забележително постижение, за това на този ден много двойки повтарят сватбата си и символично си организират втора такава. Подарява се злато.

Седемдесет и пет години след сватбата

Последната годишнина в нашият списък е така наречената “коронна сватба”, която в наши дни си е наистина постижение да бъде достигната. А вие представяте ли си себе си след 75 години сватба?

Споделете това съдържание

Добави коментар

 (с http://)